Dragomir Zarev

A Multipotentialite With OLD

 

До съвсем скоро не бях чувал за думата Multipotentialite и се опитвах да се впиша в традиционната рецепта за успех- намери своето нещо, стани най-добър и неминуемо ще постигнеш всичко, което искаш. Проблемът при мен беше, че никога не съм можел да се занимавам само с едно нещо, защото възможностите изскачат постоянно и отвсякъде- коя от коя по-интересни и вълнуващи. Как да избереш нещо, което ще ти бъде основно занимание и все така интересно след 5, 10, 20 години? Знаеш ли дали ще бъде актуално след време и какво ще правиш, ако не е? 


Такива въпроси си задавах докато преминавах през различни бизнес области- финанси и счетоводство, проекти с външно финансиране, дигитален маркетинг, приключенски събития и последното ми (за момента) увлечение - AI. 

Всичко си дойде на мястото, когато прочетох статията Are You A Multipotentialite? на Niklas Göke и изгледах този TED talk на Emilie Wapnick, който той препоръчва. В резултат си самопоставих диагнозата OLD (Obsessive Learning Disorder) и вече спокойно гледам към следващото професионално предизвикателство.


Ако и ти си като мен- обичаш неизвестното, приключенията и живееш, за да трупаш спомени, ще се радвам да се срещнем и поговорим, за да обсъдим нови идеи.
Може да ме намериш в LinkedIn, Instagram или на личния ми сайт.


"Don't aim to be the best, be the only." - Kevin Kelly


Boyan Yordanov